אחד הצעדים הראשונים כאשר בוחרים לשווק בנישה מסויימת או מוצר ספציפי היא לבחון את השוק ואת המתחרים. ישנם מספר שרותים בתשלום שמקלים מאד על חקר השוק והם בעצם סורקים באופן יומיומי את האינטרנט ואת המודעות השונות כך שלצורך הדוגמה אפשר לבחור מוצר מסויים ולראות את המודעות השונות של המפרסמים השונים לאותו המוצר, אפשר לבחון את הקופי, את התמונות שמשתמשים במודעות ואת משך הזמן שכל מודעה מפורסמת על מנת לזהות מודעות חדשות או מודעות שמפורסמות זמן רב, דבר שמעיד בדרך כלל שהן מוצלחות.
כאשר אנחנו מתחילים חקר שוק, לדעתי המקום הראשון שניגש אליו הוא גוגל. נקליד את שם המוצר או הנישה ונבחן את כמות התוצאות. אם נראה הרבה מפרסמים בעמוד הראשון והשני בגוגל, בדרך כלל זה יעיד שהתחרות היא לא קטנה. מעבר לזה אפשר להשתמש בחיפוש בגוגל תמונות, לקחת תמונה מעמוד הנחיתה של המוצר ולחפש אותה בגוגל תמונות, תתפלאו כמה דפי נחיתה של מתחרים תזהו בדרך זו.
אחרי שנבחן את התוצאות האורגניות בגוגל, ניגש ל- keyword planner של גוגל ונזהה מילות מפתח, כמות חיפושים ועלות משולמת עבור הקלקה. אותו הדבר אפשר לעשות גם עם כלי החיפוש של בינג.
אחרי שיש לנו הערכה כללית ורשימה של מתחרים, מילות מפתח, מוצרים דומים וכו' ניגש לזהות את הנוכחות ברשתות החברתיות. נבחן ערוצים רלבנטים ביוטיוב וסרטונים שמשווקים את המוצר. נבחן גם את כמות הסרטונים וגם מי מפרסם אותם ולאורך זמן. לצורך הדוגמה יש משווקים עם ערוצי יוטיוב גדולים. אם נראה שאותו משווק מכין כמה סרטונים על אותו המוצר, בדרך כלל זה מעיד שהוא מאמין במוצר. מקומות נוספים שנבחן זה עמודי פייסבוק, לוחות בפינטרסט וגם נוכחות באינסטגרם ובטיקטוק.
אתם מוזמנים לצפות בסדרה של 3 הסרטונים שהכנתי שמדברים על שיטות לחקר מתחרים וללמוד גם על שיטות וגם על פרמטרים שכדאי לבחון. בהצלחה!